Viikonloppu Pariisissa – mitä tehdä, minne mennä

Kartta lisätty 17.11.2010.

Olin viime viikonloppuna käymässä Pariisissa. Koska olen käynyt kaupungissa ehkä noin 10-15 kertaa ja viettänyt sielä myös pisimmillään 3 viikkoa putkeen, niin päätin googletella, josko löytäisin kaupungista jotain uutta vierailemisen arvoista. Googlella löysin lähinnä keskutelupalstojen keskusteluita, joissa ihmiset kyselevät, että miten ”kaupungin voisi hallita mahdollisimman hyvin muutaman päivän sisällä”. Niinpä päätin, että kun ehdin, niin teen blogauksen, jossa kerron millainen on minun optimaalinen muutaman päivän visiitti Pariisissa. Olettaen, että haluaa nähdä kaikki yleisimmät nähtävyydet ja vähän shoppailla (muista, että shoppailu ei yleensä onnistu sunnuntaisin, kun kaupat ovat kiinni).

Ja Pariisiinhan pääsee halvalla Helsingistä Easyjetillä. Ohessa kartta, jossa näkyy reitti. Kartan saa suuremmaksi klikkaamalla. Suunnistaessa kannattaa käyttää ehkä tämän ohella myös omaa hieman tarkempaa karttaa, koska tuossa ei näy kaikkien metrojen ja katujen nimet.

 1. Ota metro Trocaderoon ja ihastele Eiffel-tornia (ei kannata mennä torniin, jos on vain vähän aikaa, koska jonottaminen voi viedä puoli päivää)
 2. Kävele Trocaderolta suoraan Riemukaarelle (metrollakin pääsee, mutta matka on niin lyhyt, että sen voi hyvin kävelläkin)
 3. Jatka siitä sitten kävelyä kuuluisaa Champs Elyseetä pitkin kohti Concorden aukiota.
 4. Optio, jos on aikaa: Concorden aukion kohdalta voi poiketa vasemmalle ja käydä katsomassa Madeleinen kirkkoa ja siinä lähellä on myös Galerie Lafayttes ja Printemps super kalliit ja isot tavaratalot, joista en kyllä itse suuremmin välitä. Printempsin vieressä on tosin Citadium-kauppa, jossa on vähän nuoremmille kivoja vaatteita.
 5. Optio: Madeleinesta ei ole kovin pitkä matka myöskään Operaan, joten sitäkin voi käydä vilkaisemassa. Sitten joutu kuitenkin palaamaan Tuileries puutarhoihin, jos haluaa noudattaa tätä minun ohjetta…
 6. Concordelta matkaa jatkuu kohti Tuileries puutarhojen ohi kohti Louvrea. En suosittele Louvreen sisäänmenoa, jollei ei ole taide-/museofriikki, jolla on paljon aikaa, koska se on niin iso…
 7. Louvren jälkeen kannattaa jatkaa Rue de Rivolia, jossa on kivoja kauppoja, esim. Bershka
 8. Rue de Rivolilta käännytään sitten vasemalle kohti Les Halles -kauppakeskusta, jossa voi käydä vähän lisää shoppailemassa.
 9. Les Halles -kauppakeskuksesta kannattaa suunnata kartan avulla kohti lähellä olevaan Pompidou Centeriä. En suosittele sinnekään sisäänmenoa, mutta siinä edessä usein kivoja katutaiteilijoiden esityksiä ja kivoja turisti-/taidekauppoja.
 10. Siitä jatketaan kävellen kohti Marais-kaupunginosaa ja Rue des Rosiers -katua, jossa keskihintaisia ja kalliimpia ranskalaisia putiikkeja.
 11. Maraisista jatketaan kohti Hotel de Villeä..hieno talo ja aukio.
 12. Siitä matka jatkuu Seinen yli katsomaan Notre Damea
 13. Siitä sitten toiselle puolen Seineä latinalaiseen kortteliin, jossa on kivoja ruokapaikkoja ja pikkuputiikkeja.
 14. Latinalaisesta korttelista otetaan metro Blanche-metroasemalle (linja 2), jonka lähellä on Moulin Rouge. Samalla kadulla kun Moulin Rouge sijaitsee on Montmartreen päin mentäessä kenkäkauppoja, joissa myydään Converseja 40 euron hintaan.
 15. Moulin Rougelta ei ole pitkä matka kävellä Montmartren kukkulalle, josta on hienot näkymät Pariisiin, lisäksi kirkon takaa löytyy aukio, jossa on katutaitelijoita ja ihania kahviloita ja ravintoloita. Montmartre on ehkä lempipaikkani Parisiissa, eikä Pariisissa käynti ei ole mitään ilman Montmartrella käyntiä, joten sitä ei saa jättää väliin. Montmartre ei ole kovin kaukana Gare du Nordin -asemasta, jonne voi käydä jättämässä matkalaukut säilöön ja sitten sieltä voikin suoraan ottaa RER:n kohti lentokenttää.

montmartreKuva otettu Montmartren kukkulalta.