T-paita ja t-paita

Päivitetty 13.7.2014 -> Katso postauksen lopusta

Hankin joku aika sitten Linnelin Make It Work -kaavan eli siinä on ns. paidan ”pohjakaava” ja sitten omien mittojen mukaan kaavaa muokkaillaan.

Hihojen ja olan kanssa oli kauhea säätö ja lopulta meni hermo ja luovutin. Hartia-kainalo-hiha-osan kaavan otin suoraan Ottobre Designin Creative Workshop 303 -kaavasta koossa joka vastasi rinnanympärysmittaani ja heti tuli just hyvä ja käsivarrenympärysmittakin oli sopiva…koko 42, OMG! Mä olen luullut olevani kokoa 38-40.

Linnelin ohjeiden mukaisesti sitten mittasin rinnan leveimmän kohdan, rinnan aluksen, vyötärön kapeimman kohdan, lantion leveimmän kohdan ja halutun paidan pituuden korkeudet (matkan hartiasaumasta) ja piirsin vaakasuorat viivat kaavaan näille korkeuksille. Koeversion jälkeen päätin lisätä myös navan korkeuden, kun tuota mahaa vähän on, niin tulisi sekin sitten huomioitua kaavaa räätälöidessä itselle sopivaksi.

Nämä ympärysmitat sitten kirjasin ylös ja aloin pähkäillä väljyysvaroja. Päädyin lopulta seuraaviin väljyysvaroihin:

  • Rinnanympärys – 4 cm
  • Rinnanaluksen ympärys – 6 cm (tykkään että paidat ovat rinnan alta napakoita…siksi ostan varmaan aina liian pieniä trikoopaitoja, jotka sitten on liian tiukkoja hartioista, kainalosta ja mahasta…)
  • Vyötärönympärys + 1 cm
  • Napa + 3 cm
  • Lantionympärys + 2 cm

Sitten lasketaan uudet mitat näistä ja jaetaan mitat neljällä ja merkataan apupisteet tälle etäisyydelle etu- ja takakappaleiden keskitaitteista oikeille korkeuksille niille vaakaviivoille. Linnelin blogista löytyy tarkemmat selitykset.

Lopputulokseen olen harvinaisen tyytyväinen! Harkitsen vielä vyötärönympäryksen ja navan väljyysvarojen suurentamista, sillä vyötärön ja navan välimaastosta paita saisi ehkä olla pikkusen väljelmpi, mutta en ole ihan varma. Pitää kokeilla seuraavaan versioon.

Ja tältä se näyttää: (eka kuva yllä)

 

Ei vaineskaan! Vitsi vitsi!!! Itse asiassa tuo t-paita on minusta ihan kamalan mallinen ja ostin sen kirppikseltä parilla eurolla sitä varten, että voin palastella sitä kaavakokeiluja varten.

Oikeasti lopputulos näyttää tältä: (Huomatkaa duck-face-pose ja superihana kangas, jonka löysin Savonlinnan Eurokankaan palalaarista!!)

 

(toka kuva yllä)

Kokeilin muuten ensimmäistä kertaa nelinkertaista kanttausta tuohon pääntiehen ja en tykännyt. Olkoon nyt tuossa, mutta kolminkertaisella mennään jatkossa.

13.7.2014:

Tein sitten vielä uuden version niin, että kasvatin vyötärön ja navan väljyysvaroja. Uudessa versiossa väljyysvarat näin ja nämä saa jäädä ainakin toistaiseksi:

  • Rinnanympärys – 4 cm
  • Rinnanaluksen ympärys – 6 cm
  • Vyötärönympärys + 2 cm
  • Napa + 6 cm (!!) (PÄIVITYS 13.9. – Muutin napakohtaan kuitenkin +4)
  • Lantionympärys + 2 cm

Tältä se näyttää! Harmitti, kun kuosin epäjatkuvuuskohta sattui epähuomiossa etukappaleen keskelle. Kuvaa ottaessa oli pääntie, helmat ja hihat vielä huolittelematta.

pilvipaita

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.