Ei sisällä parabeeneja, vaan muita säilöntäaineita

Mineraalimeikkeihin hurahdettuani meikkini on kauniimpi kuin koskaan ja iho paremmassa kunnossa kuin pitkään aikaan. Niinpä olen miettinyt, että josko kasvovoiteetkin olisi hyvä vaihtaa vähän luonnonmukaisempiin tuotteisiin. Tällä hetkellä käytän perus Nivean ja Lumenen voiteita.

Luonnonkosmetiikan (vai luonnonmukaisen kosmetiikan? Nekin kuulemma ihan eri asioita) ahkeran googlettamisen jälkeen olen kuitenkin edelleen hieman hämmentynyt. Olen kyllä löytänyt tuotteita, jotka eivät sisällä esim. parjattuja mahdollisesti allergiaa, syöpää ja uroseliöiden naisistumista aiheuttavia parabeeneja ”vaan muita säilönaineita”. Siis ”muita säilöntäaineita”. Mitä nämä muut säilöntäaineet ovat? Ovatko ne tunnettuja parabeeneja turvallisempia? Parabeeneja sentään on tutkittu hulluna ja ainakaan niitä ei vielä ole vedetty pois markkinoilta, mutta kukapa niistä muista säilöntäaineista tietää edes sen vertaa!?

No löysin minä sellaisiakin merkkejä, joissa ei käytetä ollenkaan säilöntäaineita, mutta entäs nämä sitten. Eräässäkin tuotteessa iloisesti mainostettiin käytettävän ihoa uudistavaa hyaluronihappoa. Siis sitä samaa hyaluronihappoa, jonka juuri luin uusimmasta Gloriasta tuoreimman tutkimustiedon mukaan edistävän syövän kehittymistä. En minä sellaista halua käyttää! Ja mitäköhän kaikkia muita aineita näissä luonnonmukaisissa voiteissa on, joiden myrkyllisyydestä ei vain vielä tiedetä.

Tuntuu siltä, että tieto lisää vain tuskaa. Kaikki aiheuttaa syöpää ja on pahasta. Luonnonmukaisempaa varmaan olisi vain sutia naamaan jotain oliiviöljyä suoraan keittiön kaapista tai olla kokonaan ilman. Eipä sillä, kyllähän ruuissakin on säilöntäaineita.

Merkkejä joiden kokeilua nyt kuitenkin harkitsen ovat Dr Baumann (liian kallis?), Dr Hauschka (kallis?), Lavera, Weleda ja Korres. Koska luonnonkosmetiikka on vielä sen verran marginaalista, niin siinä synteettisiä aineosia on saatettu korvata jopa terveyden kannalta huonommilla aineilla, joita ei vain ole tutkittu. Siksi ajattelin, että tuollaiset isommat kansainväliset merkit tuotteineen ja tuotesisältöineen ovat varmaan olleet syynnin alla enemmän kuin jotkut uudet, pienemmät ja vähemmän tunnetut merkit.

Mielelläni kuulen kommentteja, jos jollain on kokemusta luonnonkosmetiikasta…vai oliko se nyt luonnonmukaista kosmetiikkaa? Nimen omaan siis kasvovoiteet haussa tällä hetkellä.

Edit: No meninpä sitten tilaamaan Dr Hauschkan kasvotuotteita Verkkoapteekista (tutkimusteni perusteella edullisen ostopaikka). Googlettelujeni perusteella siinä on kaikkein paras hintalaatusuhde, vaikka tuotteet eivät kaikille sovikaan. Toivottavasti sopivat minulle!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.