Blogin uusi elämä

Blogi on ollut tuuliajolla jo muutaman vuoden ajan. Monia vuosia erinomaisesti ja laadukkaasti toimineen kotimaisen hosting-palvelun taso ensin laski kuin lehmän häntä ja lopulta blogini hakkeroitiin eikä sen palauttaminen enää onnistunut. En saanut palveluntarjoajalta mitään apua, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi palveluntarjoajan vaihtaminen.

Googlettelin hyviä ja laadukkaita hosting-palveluita ja päädyin amerikkalaiseen Bluehostiin. Paha virhe! Bluehost on varmasti ihan laadukas ja monipuolinen, mutta omalta kannaltani pahin juttu oli se, että kun palvelimet olivat Suomen sijaan Jenkeissä tai jossain, blogini tipahti kauas kärjestä Googlen hakukoneessa. Tällä blogilla ei ole juurikaan säännöllisiä lukijoita vaan lukijat tulevat hakukoneiden kautta. Kun blogia ei enää kukaan löytänyt, niin se vaikutti intooni kirjoittaa.

Toinen ongelma Bluehostissa oli, että sen tuki toimii chatin kautta. Sinne ei siis voi esim. lähettää sähköpostia. Kuluttajan kannaltahan tämä tarkoittaa sitä, että jos chatti on ruuhkainen, niin roikut linjoilla ikuisuuden vastausta odottaen. Ja pahimmassa tapauksessa asiakastuki on ihan yhtä pihalla kuin sinäkin, tämmöisenkin kokemuksen sain. No sain silloin lopulta ongelmani selvitettyä, mutta helppoa ja nopeaa se ei ollut.

Halusin siis vaihtaa takaisin suomalaiselle palveluntarjoajalle ja kyseltyäni kavereilta suosituksia päädyin lopulta suomalaiseen Shellit.orgiin. Vanhojen postausten kuvat on hieman vinksin vonksin, kun en saanut niitä automaattisesti linkittymään vaan jouduin lisäilemään niitä uudestaan manuaalisesti, mutta antaa nyt olla.

Itselleni tämän blogin funktio viime vuosina on lähinnä ollut toimia minun neuleohjeiden tallennuspaikkana ja sitä se on varmasti jatkossakin. Varsinkin nyt, kun on päällä on jonkun sortin neuloosi päällä. Mutta jos joskus saisin aikaiseksi kirjoitella jotain muutakin, niin se olisi bueno.

unsplash-logoDlanor S

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.